Demo Dock Demo Dock Demo Dock

Demo Dock 'The Second Edition' is gestart!

Speel jij in een bangelijk goede pop/rockband? Zie je een waanzinnig mooie toekomst voor je band weggelegd, maar weet je alleen niet waar te beginnen? Meld je dan nu aan voor het Demo Dock!

Wat jij wil

Als Cortonville Favorite krijg je een prachtig, op-maat-gemaakt ondersteuningstraject. Denk aan professionele demo’s, ondersteuning bij crowdfunding, diverse workshops en coachingsessies afgestemd op techniek, songwriting en performance, en een optreden in een van Nederlands poppodia. En natuurlijk niet te vergeten de air- en stagetime bij Cortonville zelf.

Wat wij willen

Wij willen niet alleen weten hoe goed je muziek is, maar ook wat voor podiumbeest je bent. Daarom vragen we je 3 demo’s te uploaden, samen met een YouTube-filmpje van een live-optreden. Daarbij horen uiteraard nog een bio, een foto en een contactpersoon.
Je hebt tot 7 oktober de tijd om je aan te melden, maar we begrijpen het dat je popelt om zo gelijk je tracks te uploaden.

Hoe het werkt

Demo Dock is opgedeeld in 3 verschillende genres: pop/rock, singer/songwriter en metal/rock. Per genre kiest Corton na een strenge selectie 3 favorieten. Deze staan vervolgens ieder een week lang in de spotlight op Cortonville, met interviews, achtergrondverhalen en natuurlijk airtime in Radio Cortonville. Aan het einde van deze 3 weken selecteert Eric uiteindelijk de Cortonville Favorite, de band of artiest die door Cortonville het komende jaar wordt ondersteund.

De nummers 4, 5 en 6 uit Cortons genreselecties vallen niet zomaar af. Zij krijgen nog een kans door onder hun achterban, hun fans en de (Founding) Villagers van Cortonville stemmen te werven aan de hand van hun demo’s. De band of artiest met de meeste stemmen mag een droom verwezenlijken: spelen in een van Nederlands poppodia naast de 3 Cortonville Favorites.

Geen pop/rock?

Is pop/rock niet helemaal je ding? Niet getreurd: we hebben nog twee genres in het Demo Dock!
Van 28 oktober t/m 1 december is het de beurt aan de singer/songwriters om hun tracks te uploaden. En we sluiten het Demo Dock knallend af met de categorie metal/rock. Dus kom maar door met die metaldemo’s tussen 23 december 2013 en 27 januari 2014!

Cortonville wordt niet voor niets Shelter for the Talented genoemd. Het Demo Dock biedt bands en artiesten een uitgelezen kans hun muziek aan een groter publiek te presenteren. Ben jij een artiest of speel je in een band? Stuur ons dan je demo en wie weet begint jouw doorbraak wel binnen Cortonville! 

Hoe werkt het?

Selectie

Demo Dock is opgedeeld in 3 verschillende genres: pop/rock, singer/songwriter en metal/rock. In elk genre kiest Eric Corton na een strenge selectie 3 favorieten. Die favorieten vind je niet alleen hier terug, maar ze krijgen ook ieder een week lang de spotlight op Cortonville, met interviews, achtergrondverhalen en natuurlijk airtime in Radio Cortonville. Uiteindelijk selecteert Eric de Cortonville Favorite, de band of artiest die door Cortonville het komende jaar wordt ondersteund. Elk genre kent dus een eigen Cortonville Favorite!

Stemmen

De nummers 4, 5 en 6 uit Cortons genreselecties vallen niet zomaar af. Jij kunt je stem uitbrengen op een van deze bands en zo meebepalen wie er aan het einde van Demo Dock zijn droom mag droom verwezenlijken: spelen in een van Nederlands poppodia naast de 3 Cortonville Favorites.
Om te stemmen moet je ingelogd zijn. Ben je Founding Villager? Dan telt je stem dubbel!Bekijk alle favorites