Drive-in Video

Paceshifters naar Pinkpop!!

Nieuwe muziek van de Paceshifters, daar kun je echt zo fucking gelukkig van worden. Het gaat goed, nee, waanzinnig goed met Paceshifters. Dat blijkt uit alle gebeurtenissen die zich nu uitrollen: eind augustus verschijnt namelijk het nieuwe album Breach, waarvoor de band tekende bij Goomah Music. En nu is ook de eerste single/ videoclip los.... maar er is nog meer goed nieuws!

Op het nieuwe album zal de band iets ´shiften´ van stijl en een meer 90´s rock/grunge geluid gaan aanhangen. Achter de ketels is inmiddels Jesper Albers, voormalig drummer van Automatic Sam, aangeschoven en mogen we hem Seb en Paul Dokman bewonderen in de nieuwe videoclip die er is gemaakt bij de eerste single, DRONE. Het maakt je direct nieuwsgierig naar de rest van het album want het klinkt toch een partijtje lekker!

Deze zomer zal Paceshifters op meerdere festivals te zien zijn, onder andere aankomend weekend op Paaspop en ook de Zwarte Cross en BUMA Rocks zijn al bevestigd. Sinds vandaag mogen de heren ook nog eens officieel bekend maken dat ze ook op Pinkpop zullen staan!

De band bracht eerder al de succesvolle albums One For The Road (2010) en Home (2012) uit en speelde op festivals als Eurosonic, Zwarte Cross, Groezrock, SXSW en Dauwpop. Support shows deed de band voor o.a. Queens of The Stone Age, Triggerfinger, 3Doors Down, Thin Lizzy en Deep Purple.

Al met al een band om de komende tijd goed in de gaten te houden! 

15.04.2014  |  Door: Steven Gröniger  |  Meld probleem met video/link

Moss ondergaat heuse gedaanteverwisseling

Met Unilove is Moss alweer toe aan de de tweede single van het in februari uitgebrachte album We Both Know The Rest Is Noise en deze week presenteerde de band ook de nieuwe bijbehorende en bijzondere video. Dat de heren van Moss zelf de muziek hebben geleverd staat natuurlijk buiten kijf, maar voor de clip geldt een ander verhaal. Niemand minder dan Rene van ’t Hof (zang/gitaar), Michiel Romeyn (gitaar), Peer Mascini (drum) en Bram Swarte (bas) laten zien dat het leven van een rockband niet altijd even makkelijk is...

 

In de door Luuk Bouwman (bekend van Aux Raus) geregisseerde videoclip zien we de acteurs als ware rockers bewegen al lijkt de gitarist behoorlijk in een andere wereld te spelen. Voor de fans geen zorgen, want live zal Moss de bühne gewoon zelf betreden en wil je de heren zelf gaan aanschouwen check dan snel hun site voor alle info rondom speeldata en locaties.  

Check ook de videorecensie van Eric Corton over 'We Both Know the Rest is Noise' 

11.04.2014  |  Door: Ruud Besseling  |  Meld probleem met video/link

Ouderwets gezellige video van Adam & the Relevants

Na ruim vijftig shows door heel Nederland in 2013 is de half-Amsterdams, half-Utrechtse energieke poprock formatie rondom Adam Quann druk bezig met het schrijven van materiaal voor een debuutalbum! Dit is op zich al iets om ons op te verheugen, maar los daarvan hebben ze een drietal nummers opgenomen met de Londonse producer Xavier Stephenson (The Joy Formidable en Lana del Rey) in de Wisseloord Studios.

Bij een nieuw nummer hoort natuurlijk een nieuwe clip! Deze straalt nostalgie en familiairiteit uit - we zien de jongens lachen, gek doen, muziek maken, bier drinken, spelletjes spelen, koken en eten. Deze HD beelden, gecombineerd met het refrein "I'm going to go places" - geeft ons het vertrouwen dat ze het inderdaad ver gaan schoppen! Onlangs hebben we ook een Cortonville Session opgenomen met Adam and the Relevants in de Red Bull Studio. Binnenkort op onze site te zien! 

Tourdata:

18 april - Veronicaschip, NSDM-werf Amsterdam (als support voor TDTMCM)
19 april - Record Store Day, Home Of Entertainment, Kampen
19 april - Record Store Day, Evelyn Novacek, Hoogezand
25 april - KILL ALL HIPSTERS, Tivoli de Helling, Utrecht
5 mei - Bevrijdingsfestival Amsterdam
5 mei - Bevrijdingsfestival Drenthe


11.04.2014  |  Door: Nieke Frantzen  |  Meld probleem met video/link

Een overkill aan testosteron van The Temperance Movement

Na de release van hun gelijknamige debuutalbum in 2013 en een strak uitverkochte tour door de UK komt The Temperance Movement nu met de officiële video voor de single Take Me Back. Dit is een nummer dat rockt van begin tot einde en dat de band een puik optreden kan neerzetten is dan ook duidelijk te zien in de video zelf. De clip toont beelden van diverse vlammende live optredens met een overdosis testosteron en van momenten die achter de schermen plaatsvonden zoals bij opname- en schrijfsessies.

Ook hebben de Britse bluesrockers onlangs een heuse Cortonville session opgenomen in de Red Bull Studios Amsterdam, die binnenkort op onze site te zien zal zijn. Check ook even de enthousiaste videorecensie van Eric over het laatste album van The Temperance movement voor meer info over de band.

Wil je ze zelf live aanschouwen dan kan dit o.a. volgende maand op onderstaande data & podia.

16-05 Poppodium Bibelot, Dordrecht

17-05 Patronaat, Haarlem

11.04.2014  |  Door: Ruud Besseling  |  Meld probleem met video/link

Josh Homme in een volslagen bezopen video

Met Smooth Sailing presenteert Queens of the Stone Age alweer hun vijfde single van het in 2013 uitgekomen album …Like Clockwork en in de bijbehorende clip gaan dit keer bij Homme en zijn Japanse zakenrelaties de remmen compleet los.

De video neemt je mee in een wereld die je doet denken aan The Hangover meets Snatch en pakt je van begin tot eind. Strak in het pak gehesen staan ze het ene moment netjes op het podium voor een gezellige karaoke sessie om daarna de nachtelijke uren vol te maken onder invloed van de nodige drank en drugs. Niet verwonderlijk dat het gedrag leidt tot een volkomen uit de hand gelopen feestfestijn met een einde dat zo diep mogelijk begraven dient te worden.

Of Josh Homme en band er deze zomer live ook zo’n zooitje van zullen maken is o.a. te aanschouwen op het Lowlands festival te Biddinghuizen, dat dit jaar plaatsvindt van 15 t/m 17 augustus.

09.04.2014  |  Door: Ruud Besseling  |  Meld probleem met video/link

Als je door Cortonville struint, stop dan ook even bij Drive-in. Er is altijd wel iets op het scherm te zien waar je blij van wordt. Hier vind je toffe clip primeurs van je favoriete band of artiest. Video-interviews en bijzondere mini-docu's. Mooi, spectaculair of grappig. De beste, leukste, grappigste en ontroerendste online muziekfilmpjes zijn voor jou verzameld in Drive-in Video.