News & Rumours News & Rumours News & Rumours
Radio Cortonville 2.0 Vaste radio uitzendingen in het vervolg als playlist binnen Deezer te beluisteren

Radio Cortonville 2.0

Vaste radio uitzendingen in het vervolg als playlist binnen Deezer te beluisteren

Radio Cortonville heeft een metamorfose ondergaan! In een samenwerking met Deezer worden de welbekende radio uitzendingen voortaan gepresenteerd in de vorm van een Radio Cortonville playlist. Om de week kun je via Radio Cortonville dan ook genieten van tracks waarvan wij vinden dat je ze moet hebben gehoord. Van nieuwe releases tot vertrouwde klassiekers: de redactie van Cortonville zoekt ze voor je uit, zodat je het weekend in kunt gaan met een fijne dosis muzikale inspiratie!

17.04.2014  |  Door: Tekst: Stefano Oosthof Playlist: Merel Ernst
Lees meer
We kunnen het ons voorstellen dat het in het begin wat wennen is, maar het is de muziek die telt en daarin zullen we je zeker niet teleur stellen! Aan de vrijdagmiddag zal niets veranderen, dat moment zal nog steeds de geschiedenis ingaan als 'Radio Cortonville Friday'! De eerste 'uitzending' van Radio Cortonville 2.0 is daarmee sinds vandaag een feit. Het enige dat we voor nu van je vragen, is... sit back... relax... and enjoy the music! 

Reageer Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen villager? Registreer gratis!
Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen villager? Registreer gratis!
Reacties (2)
Prezzz
Prezzz Founding Villager
2 dagen geleden
Idd! Wat was er mis met de oude radio uitzendingen? Met het heerlijke commentaar van Eric of Bazz?
Ik mis ze! 

maud138
maud138 Founding Villager
2 dagen geleden
Oh, wat jammer. Weer iets waar ik lid van moet worden en inloggen.
Effe niet.
Psst.. luister dit! De festivalplaylist van LIFE I LIVE '14 Stemmingmakerij: de Deezer-playlist van LIFE I LIVE programmeur Bronne Keesmaat

Psst.. luister dit! De festivalplaylist van LIFE I LIVE '14

Stemmingmakerij: de Deezer-playlist van LIFE I LIVE programmeur Bronne Keesmaat

Over slechts een kleine week van nu staat het stadscentrum van Den Haag in het teken van het gratis toegankelijke LIFE I LIVE Festival. Over maar liefst 9 locaties vinden er optredens plaats van artiesten als Town of SaintsTaymirMossDaryll-Ann,BaskervilleJett RebelMichael PrinsMy BabySpider RicoBirth of Joy en Monomyth. Gezien het indrukwekkende programma is het voor ons maar lastig kiezen. Wij vroegen de programmeur van het Festival, Bronne Keesmaat, een playlist samen te stellen met daarin de acts die je volgens hem zeker niet moet gaan missen.

17.04.2014  |  Door: Stefano Oosthof
Lees meer
Vrijdag 25 april geldt als een datum die inmiddels met een dikke stift in je agenda moet staan geschreven. Die avond vindt namelijk het LIFE I LIVE Festival plaats in het stadscentrum van Den Haag. Verdeeld over maar liefst 9 locaties vinden er optredens plaats van zo'n 30 artiesten. And guess what: een kaartje kopen is niet nodig, want de entree van dit muziekfestijn is helemaal gratis! Het volledige festivalprogramma kun je op de website van LIFE I LIVE raadplegen: http://2014.lifeilive.nl/

Om alvast in een juiste stemming te komen vroegen wij de programmeur van het festival, Bronne Keesmaat, zijn favoriete acts op een rijtje te zetten. Op onze beurt hebben wij deze weer gegoten in een fijne Deezer playlist, luister je even mee? 


Reageer Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen villager? Registreer gratis!
Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen villager? Registreer gratis!
Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

LIFE I LIVE Festival 2014: een stukje Haagse propaganda!  Bandleden van o.a. Golden Earring, Di-rect, Splendid, Small Time Crooks en Monomyth over het waarom je LIFE I LIVE niet mag missen...

LIFE I LIVE Festival 2014: een stukje Haagse propaganda!

Bandleden van o.a. Golden Earring, Di-rect, Splendid, Small Time Crooks en Monomyth over het waarom je LIFE I LIVE niet mag missen...

Op vrijdag 25 april vindt in de binnenstad van Den Haag het gratis toegankelijke LIFE I LIVE Festival plaats. Een festival dat garant staat voor muzikale ontdekkingen. Verdeeld over maar liefst negen locaties kun je een hele avond lang genieten van optredens van onder andere Town of Saints, Taymir, Moss, Daryll-Ann, Baskerville, Jett Rebel, Michael Prins, My Baby, Spider Rico, Birth of Joy, Monomyth en oh zoveel anderen. En hadden we al gezegd dat LIFE I LIVE gratis en voor niets is te beleven? Met een dergelijk indrukwekkend programma dus alle redenen om erbij te zijn. Maar wat vindt muzikaal Den Haag daar eigenlijk van?

17.04.2014  |  Door: Stefano Oosthof /Tess van der Zwet
Lees meer

Het LIFE I LIVE Festival is sinds enkele jaren de opvolger van de Haagse KoninginneNach. Dit jaar voor het eerst op de vooravond van Koningsdag. In het gedachtengoed van de Gentse Feesten (BE) wordt het stadscentrum van Den Haag een festivalavond lang verdeeld in verschillende muziekdorpen, die ieder een eigen genre vertegenwoordigen. Binnen het LIFE I LIVE Festival staat de boodschap van muziek en plezier voorop. Een festival waarbij de ware muziekliefhebber zich op zijn plek voelt. En voor het geval je daarvan nog niet bent overtuigd, hebben wij een aantal vooraanstaande Haagse muzikanten gevraagd hun mening over het LIFE I LIVE Festival te delen. Een stukje Haagse propaganda dus! 

Cesar Zuiderwijk (Golden Earring)
Life I Live betekent vrijgevochtenheid, vrijheid en eigenzinnigheid, waar ook de Haagse band Q65 altijd voor stond. Life I Live is een aanwinst voor de stad en ik ga zeker naar Jett Rebel kijken, die een van de beste drummers van het moment heeft: Rick van Wort. - Jett Rebel live @ LIFE I LIVE: podium Noordeinde // 22.30

Bas van Wageningen (Di-rect)
Er zijn veel festivals in Den Haag, LIFE I LIVE is met géén van die evenementen te vergelijken omdat het letterlijk in de hele binnen stad plaatsvindt. Te gek om van plein naar plein te zwerven met een club vrienden, onderweg bekenden tegen te komen en op iedere hoek van de straat verrast te worden met goede live muziek. Ook aan onze eigen gigs heb ik goede herinneringen, we hebben een aantal keer het Spuiplen mogen doen, en dit waren keer op keer 'shows to remember', mensen zo ver je kijken kunt, tot in alle zijstraten. Een uniek Haags feest!

Selwyn Slop (Monomyth)
Het Live I Live festival is een mooie gelegenheid om gevestigde en minder gevestigde upcoming acts te zien en te ontdekken, en dat voor NUL euro! Wij spelen die avond op het podium aan het Lange Voorhout, waar we erg veel zin in hebben. Het belooft nu al een bijzondere avond te worden: speciaal voor deze gelegenheid spelen we veel van ons nieuwe materiaal, voor we de studio induiken voor het opnemen van ons tweede album. Don't miss out on it! - Monomtyh live @ LIFE I LIVE: podium Lange Voorhout // 22.00

Tim Akkerman
Life I Live, een festival avond volgens de ware traditie van Den Haag als beatstad: pure muziek op elke uithoek van de straat en een sfeer waar je een glimlach van op je gezicht krijgt. Gouden tijden herleven met het LIFE I LIVE Festival!

Pat Smith (Splendid)
Life I live is de kers op je koninklijke taart. De wederopstanding van muzikale helden en de opkomst van de helden van morgen. Als je er niet bij bent, ben je behoorlijk lame. Als je er wel bent wordt je lam en is je grijns niet meer weg te poetsen. Het lijkt me duidelijk wat jij de 25ste april gaat doen!

Camiel Meiresonne (Soul Sister Dance Revolution)
Op Life I Live moet je vooral Taymir zien. Trots! - Taymir live @ LIFE I LIVE: podium Kerkplein // 2015

Ed Struijlaart
Life I Live betekent 1x per jaar feest in de Haagse binnenstad. Waar de voormalige 'Nach' bijna ten onder ging aan de massaliteit, heeft Life I Live het goed begrepen: terug naar waar het om draait: muziek!

Linda van Leeuwen (Bombay Show Pig)
Op Life I Live moet je vooral lekker veel muziek gaan ontdekken. Ga ook eens kijken naar iets wat je nog niet kent!

Sander Bonten (Small Time Crooks)
Life I Live is een terechte ode aan Dé Muziekstad van Nederland: Den Haag! Elk jaar kijk ik er weer naar uit en elk jaar is het weer een feest. Het leuke vind ik de ongedwongen sfeer en de steeds weer verrassende line-up.

Melle de Boer (Smutfish)
Ten tijde van de KoniningeNach kon je je nauwelijks door de drommen dronken, rode koppen met oranje hoeden op, voortbewegen. De vervanger Life I life is een volwaardig, veel sympathieker festival, muzikaal interessanter en dat misschien zelfs wel gezellig is.

Het LIFE I LIVE Festival vindt op 25 april plaats in Den Haag. Het volledige festivalprogramma is te raadplegen op de website van het festival: http://2014.lifeilive.nl/ 

Cortonville zal die avond uiteraard ook aanwezig zijn. Niemand minder dan Eric Corton zal de presentatie van het podium op het Lange Voorhout voor zijn rekening nemen, waarbij er achter de schermen interviews zullen worden geschoten voor het 'High 5!' item. 

FESTIVALTRAILER

Reageer Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen villager? Registreer gratis!
Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen villager? Registreer gratis!
Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Deezer benoemt Eric Corton tot gast redacteur!  Vanaf dinsdag 22 april een volle week lang 'Deezer by Eric Corton'

Deezer benoemt Eric Corton tot gast redacteur!

Vanaf dinsdag 22 april een volle week lang 'Deezer by Eric Corton'

Vanaf volgende week dinsdag 22 april zwaait Eric Corton een volle week lang de scepter binnen de redactie van Deezer Nederland. Zeven dagen lang staat de website van Deezer in het teken van de muzikale voorkeuren van de burgervader van Cortonville. Zo kun je lezen over zijn favoriete tracks en albums of all time en luisteren naar door Eric himself samengestelde exclusieve playlists. Cortonville meets Deezer: vanaf 22 april te ontdekken via de Deezer streaming dienst op je mobiel, laptop of tablet!

15.04.2014  |  Door: Stefano Oosthof
Lees meer

Het gast-redacteurschap van Eric Corton is een gevolg van de samenwerking die Cortonville en Deezer eerder dit jaar zijn aangegaan, waarbij de nadruk ligt op het verrijken en meer tastbaar aanbieden van muzikale content. Zo wordt er binnen Cortonville extra aandacht besteedt aan de verschillende tools die Deezer aanbiedt om relevante content direct beluisterbaar te maken. De bezoekers van Cortonville krijgen daarmee de mogelijkheid om meer actief nieuwe muziek te ontdekken en te beluisteren.

De exclusieve 'Deezer by Eric Corton' omgeving kun je vanaf komende dinsdag via deze weblink raadplegen: http://www.deezer.com/app/deezerby


Foto: Stephanie Free

Nb. Overigens kun je via Deezer ook de 2-wekelijkse playlist van Radio Cortonville beluisteren, waarin we nieuwe releases en opvallende artiesten onder de aandacht brengen!Reageer Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen villager? Registreer gratis!
Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen villager? Registreer gratis!
Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Roadburn 2014: de 19 acts die je niet mag missen!  In het kader van stemmingmakerij: de Roadburn Festivalplaylist van creatief directeur Walter Hoeijmakers

Roadburn 2014: de 19 acts die je niet mag missen!

In het kader van stemmingmakerij: de Roadburn Festivalplaylist van creatief directeur Walter Hoeijmakers

Met nog slechts zo'n drie dagen te gaan, zijn we op het Cortonville HQ al helemaal in de stemming voor de aankomende editie van het Roadburn Festival in 013 / Tilburg. En voor het geval dit aan de kant van de bezoekers van Cortonville nog niet zo is, nodig wij jullie graag uit voor het beluisteren van de Roadburn 2014 Deezer playlist. De creatief leider van het festival, Walter Hoeijmakers, wijst de luisteraar daarbij op de 19 acts die je zeker niet mag gaan missen!

07.04.2014  |  Door: Stefano Oosthof
Lees meer
Over een paar dagen is het zover, dan vindt binnen de muren van poppodium 013 in Tilburg de 2014 editie van het Roadburn Festival plaats. Een festival dat de liefhebbers van stonerrock, doom, psychedelica en avant-garde metal op hun wenken bedient. Zo zijn er optredens van Opeth, Napalm Death, Candlemass, Yob, Crowbar, The Heads, Conan, Anciients, True Widow, WhiteHorse en vele anderen. Extra bijzonder is het optreden van Dario Mars and The Guillotines, het nieuwe project van voormalig HULK frontman Renaud Mayeur. Op zaterdag 12 april verzorgt het Vlaamse collectief in samenwerking met Cortonville een exclusieve showcase op het podium van Cul du Saq. 

In het kader van de samenwerking die Cortonville met het Roadburn Festival is aangegaan, sprak Cortonville onlangs met creatief leider annex geestelijk vader Walter Hoeijmakers. Dit interview kun je HIER teruglezen. 

Het Roadburn Festival geldt als een waar stonerrock walhalla en voor wie alvast goed in de stemming wil komen, adviseren wij het oor eens te luister te leggen op onderstaande Roadburn Festival 2014 playlist

Meer info over Roadburn 2014? (het festival is inmiddels uitverkocht):
www.roadburn.com


Reageer Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen villager? Registreer gratis!
Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen villager? Registreer gratis!
Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

News & Rumours... de naam zegt het al: met een bezoek aan deze pagina ben je op de hoogte van niet te missen nieuwswaardige feiten en spraakmakende geruchten. Wie doet het met wie en wat gebeurt waar of wanneer? De redactie van Cortonville voorziet je graag van de ins & outs uit de wereld van tattoos, cars & rock 'n roll!